Gyógyteák, illóolajok, vitaminok, zöldségek… amiket még beszerezhetsz és erősítik az immunrendszeredet!

 

  1. Kakukkfű tea – a kakukkfű teája természetes immunerősítő. Naponta akár több bögrével is megihattok. Elkészítése egyszerű: egy nagyobb kannába tegyél bele egy teáskanálnyi kakukkfűvet, vagy 2 db. filtert, s hagyd ázni legalább 10 percig! Gyerekek is ihatják! Íze finom! Erősíti  az immunrendszeredet, támogatja a tüdődet! S még finom is!
  2. Echinacea készítmények -igaz ez baktériumos fertőzésekre jó, viszont az immunrendszeredet ez is erősíti! Nem szabad ilyenkor elhagyni. A boltokban alkoholos kivonatként vásárolhatod meg, melybe még grépfruit kivonatot is tesznek! Nagyon hatékony! Nagyobb gyerekeknek is adhattok belőle pár cseppet a teájukba, észre sem fogják venni, hogy milyen az íze!
  3. Propoliszos méz, vagy propolisz tinktúra – vírusölő és gyulladáscsökkentő hatása van. Szerintem már kimondottan finom is! Naponta akár két teáskanálnyit egyetek meg!
  4. Csipkebogyó tea – a legjobb C-vitamin forrás – tudjátok nem szabad forrázni, csak áztatni!
  5. Homoktövis kivonatok – immunerősítő bomba – bármilyen kiszerelésben vehetitek, szörp, sűrítmény, vagy kapszula!
  6. Fokhagyma -az aduász – vírusölő hatása már évszázadok óta bizonyított. Ezt se vidd azért túlzásba: naponta egy- egy gerezdet egyél meg, akár piritósra is. Gyerekek annyira ne szeretik, de idővel megszokják az ízét!
  7. Gyömbér – teába a legjobb, vágjatok le egy kis darabot és főzzétek fel! Ízletes a teája, izzasztó hatású, s immunerősítő is!

S még sorolhatnám, hogy milyen jó a fahéj, a kurkuma hatásai, vagy egyéb homeopátiás szerek. Vagy milyen fontosak az omega zsírsavak, a friss gyümölcsök, citrusfélék…Most hirtelen ezeket soroltam fel, amelyeket mi is használunk mindennap!

Jó egészséget! Vigyázzatok magatokra!