Már megint szeptember, újra elindult a tanítás. Sok gyereknél visszatérnek a nyáron elfeledett problémák: szorongás, izgalom, hasfájás, netán tikkelés. Milyen gyógyteákkal, gyógyító ételekkel tudsz rajtuk segíteni? Ötletek, tippek a cikkben! 

 

  1. Reggeli fontossága – mielőtt elindítod az iskolába, fontos, hogy egyen a gyerek! Készíts könnyű zabpehelykását, melyet friss gyümölcsökkel vagy lekvárral ízesítheted! A zabpehely nyugtatja a gyomrot! Emellett fontos, hogy sokáig telítettség érzést ad, s a gyerekeknek segít, hogy könnyebben induljon a nap! A zabpehely segíti az emésztést is! 
  2. Gyógyteák – érdemes már este lefekvéskor citromfű teát készítenetek. Mivel gyerekeknek adjátok, ne sokáig áztassátok, illetve ha szálas teát készítetek, akkor elég pár levél a teába! A citromfű enyhén nyugtat, segíti a nyugodt alvást! Figyelem egy teával nem éritek el a kívánt hatást! Érdemes kúraszerűen inni! Gyerekeknél napi egy tea megengedett, akár hat héten keresztül! 
  3. Aromaterápia – a finom illóolajok közül a levendulát válasszátok! Pár csepp a csuklóra, s a gyerekek lelke megnyugszik! Akár reggel, akár este lefekvéskor csepegtessétek! Két csepp bőven elég, amelyet dörzsöljön össze a – pl. ha a tenyerére teszi, akkor ott, ha a csuklójára akkor ott, s szippantson belőle legalább hétszer! Ha allergiásak az illóolajokra, akkor érdemes beszerezni illatlámpát, s a szobában, ahol alszik, vagy egy nagyobb térben használjuk a nyugtató illóolajat! 
  4. Bach virágterápia – ez a jolly joker! A Bach virágterápia Rescue keveréke könnyedén nyugtatja le a gyerekeket! Ha nem akarjátok cseppenként adni nekik, akkor keressétek a patikákban a finom cukorka változatát! Bármilyen stresszhelyzetet könnyen old, akár elalvási problémáknál, akár egy másnapi felelés vagy dolgozat írása előtt! 
  5. Esti összebújás, közös mesélés – talán ez a legfontosabb, hogy a gyerekek megnyugodjanak, s eloszlassuk a fekete felhőket! Légy jelen, mint szülő! Foglalkozz vele, beszélgessetek, erre nincs is kedvezőbb, meghittebb alkalom, mint este elalvás előtt! Az ilyen esti szeánszok alkalmával sok probléma megoldható, kibeszélhető, amelyektől nemcsak a gyerek nyugszik meg, hanem mi szülők is!