Ebben a nagy melegben figyeljünk a kedvenceinkre is! Kutya, macska, s egyéb házi kedvenc, pl. hörcsög, degu, papagáj, de legfőképp a kutyák! Hiszen szőrös kedvenceink nem tudnak izzadni, s számukra ugyanolyan meleg van, mint nekünk. Tippek, hogy miképp védjük kedvenceinket!

  1. Soha ne hagyd az autóban, ha ilyen nagy a hőség! Még ha pár percig is lesztek távol, akkor sem! Az autóban a hőség még nagyobb, nincs szellőzés az álló járművekben, s a kutya hamar hőgutát kaphat!  Bár úgy gondolom, hogy aki felelős állattartó, annak ez eszébe sem jut!
  2. Próbáld meg a kutyádat a kánikulában hűvösbe vinni. Teremts neki olyan teret, akár a házban, akár a kertben, ahol hűsölhet!
  3. Adj neki elegendő vizet! A megszokott vizes tálja mellett még más helyekre is helyezz ki a kertbe itatókat. A lakásban is mindig cseréld, frissítsd fel a vizét!
  4. Ha sétálni viszed, inkább a reggeli órákban vagy este, mikor már a nap lement, s a levegő lehűlt! Aki városban sétáltatja a kutyáit, azoknak érdemes az aszfalt forróságát is figyelni, hogy mennyire meleg. Hiszen a kutyák kis talpának sem jó, hogy túl forró felületen sétál!
  5. Figyelj az étkezésére is! Nyáron inkább könnyebb ételeket adj neki, ha nem tápot kap, akkor inkább főtt zöldségeket, gabonákat, kevesebb húst kapjon ilyenkor.
  6. Vidd vízpartra, ha teheted! Egyes kutyafajták kimondottan szeretik a pancsolást! Ilyenkor biztos lehűlnek, ők is élvezik a nyári fürdést! Ha erre nincs lehetőséged, akkor a kertben frissítsd fel a kutyust, locsolj, játszatok együtt a vízzel!
  7. Nagy szőrű kutyákat érdemes nyáron megnyírni, kicsit kicsinosítani. Ilyenkor a hőgutát biztos elkerülheted!

Egy fontos link, ahol a kutyabarát strandokat találhatod: http://ebovo.hu/kutyabarat-strandok-2018-az-eb-ovo-kutyastrand-letrehozasat-segiti-budapesten/