Zabpehely kása, zabos sütemény, zabliszt, zabkeksz, és még sorolhatnám, hogy hányféleképpen lehet a zabot felhasználni. De vajon mire jó? Mire hat? Te tudtad ezeket? 

  1. Gluténmentes – máris egy kiváló érv, amiért a glutén érzékenyek bátran ehetik. Bár egyes nézetek szerint nem teljesen gluténmentes, ezért érdemes erre fokozottan odafigyelni!
  2. Magas a biotintartalma – ettől lesz szép a hajunk, a bőrünk és a körmünk. 40 gramm zabpehely 7,8 mg. biotint tartalmaz, amely elegendő egy napi mennyiség.
  3. Nyugtat – főleg a B1 és B6 vitamin tartalma miatt
  4. Magas a vastartalma – 40 gramm 2, 4 mg. vasat tartalmaz. fontos tudni, hogy a köles, amarant, quinoa legalább ennyi vasat tartalmaz.  Vérszegényeknek és vegetáriánusoknak kimondottan ajánlott a zab!
  5. Magnézium forrás – azaz ugyanúgy 40 grammra mérve 60 gramm magnéziumot tartalmaz, amely a napi mennyiség fele!
  6. Kiváló a belekre – székrekedés ellen a legjobb, s még a fogyókúrásoknak is ajánlott!

S, hogy hogyan edd, miképp főzd meg, arról majd külön hozok recepteket! Addig is ezeket az információkat érdemes elraktározni!