Ma már egyre divatosabb a zabpehely, s hála a sokféle terméknek, már különböző formákban lehet kapni. De vajon miért add a gyerekednek?Mitől véded meg? Hogyan segít? Egyszerű tények, tapasztalatok, amelyek már tényleg beváltak! 

  1. Reggeli kásának kiváló! Igaz sok gyerek ellenkezik,hogy nem akarja megenni, de higgyétek el, ez is szoktatás kérdése! Erre is vannak trükkök: főzd meg vele együtt, kóstoltasd, ízesítsd kedve szerint, akár kakaóval, akár lekvárral, vagy épp friss gyümölccsel!
  2. A kiadós reggeli mindig kell! Fontos, hogy a gyerekek reggelizzenek! Ennél jobb nem is lehetne, mert a zabpehely kásától jóllakottság alakul ki, s kb. 11-ig nem is lesz éhes!
  3. A zab nyugtat!!! S ez minden iskolába igyekvő, vagy épp dolgozni menő felnőttnek is, fontos! A gyomrot bevonja egyfajta védő réteggel, s nyugtatja az idegeket. Köszönve a benne lévő sokféle B vitaminnak!
  4. Segít az emésztésben! Hány kisgyerek szenved székrekedésben? Ugye nálatok is előfordult már otthon, hogy problémás az emésztése. S aztán megy a hasfájás, sírás-rívás. Szerencsére a zabpehely erre is megoldás! Érdemes kipróbálni!
  5. A reggeliről megmaradt kását, sose dobd ki! Keverd össze friss zabpehellyel, s délután már süthetitek a finom zabpelyhes süteményt!

Itt arról olvashattok, hogy miért jó a szervezetnek a zab! https://katipatika.hu/2017/09/6-erv-a-zabpehely-mellett-miert-erdemes-enni-fozni/

 

 

Zabpehely sütemény recept: 


 

15 dkg zabpehely
10 dkg liszt – én itt variálni szoktam a lisztekkel, mindig másfélét használák, hol tönkölyt, hol teljeskiörlésűt, hol zablisztet
fél kávéskanál szódabikarbóna
kiskanál fahéj
2 alma reszelve
15 dkg vaj olvasztva
12 dkg cukor – fele barna, fele fehér – ezt sokszor egy banánnal szoktam helyettesíteni

1 tábla csoki – használj diétásat! – , vagy kakaópor
1 tojás

A hozzávalókat összekeverem és kis diónyi nagyságúra gyúrom, majd lelapítom. Sütőpapírra teszem, s előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 10-12 perc alatt kész.