Furcsa ugye, hogy ilyenkor a nagy melegben náthásak leszünk. Pedig egyre gyakrabban előfordul, köszönhetően a légkondiknak, amikor a melegből, hirtelen a hidegbe lépünk, vagy fordítva. Esetleg a hideg vizes fürdőruhának, huzatos autónak. Egyszerű praktikák, sorba szedve! Gyerekeknek is nagyon hasznosak! 

  1. Ferrum phoshoricum – schüssler só : amikor érkeznek a tünetek, negyed óránként vegyél be egy tablettát!
  2. Orrspray – főleg a tengervizes orrsprayt használjátok – gyerekeknek is kiváló! Gyorsan átmossa az orrüreget, hamar jön a segítség!
  3. Teák – érdemes ilyenkor kakukkfű, vagy menta teát inni. Kicsit hűti a szervezetetet, s egyben a náthát is segíti, hogy hamarább meggyógyulj!
  4. Forró leves! A húslevesnél nincs is jobb ilyenkor, akár nyáron is! Sok friss zöldséggel erősítheted az immunrendszeredet!
  5. Nap, nap és nap! Amikor lehet, kora délelőtt és délután menj ki a napra és melegítsd át az arcodat!
  6. Érdemes esténként zoknit húzni, s úgy aludni, még ha nagyon meleg van, akkor is! Gyerekeket jól takargassátok be, hamar kiizzadja a betegséget!
  7. Szopogatós cukorkák – bármelyik hasznos lehet, amely egy kicsit enyhíti a torokfájást!
  8. Gargarizálni nyáron sem árt! Sós szódabikarbónás keverékkel gargarizálj, ha a torkod fáj. Arányok: 1 kiskanál só, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 dl víz!
  9. A kézfejedet masszírozd át, főleg az ujjak tövét. Ott vannak a feji nyirokutak, amelyek ilyenkor megtelnek. Egy kis masszázzsal hamarább kiürül a váladék. Ugyanezt a lábadon is elvégezheted! Kicsit fájni fog!
  10. Pihenj sokat! Olvass! Nézz befelé! S a nátha üzenete az is, hogy ilyenkor valamivel tele van a hócipőnk, azaz az orrunk! Engedd el a dolgokat! Legalábbis próbáld meg! :))