Ha már úgy érzed, hogy tavasszal már nagyon eleged van abból, hogy mindenki a méregtelenítéssel nyúz. Nem tudod eldönteni, hogy melyik kúrát válaszd? Akkor 5 fontos dolgot tarts észben, hogy sikeres legyen a méregtelenítés! 

 

  1. Soha ne kínozd magad!Keress olyan kúrát, ami neked megfelelő! A legegyszerűbb, ha lemondasz egy-egy élelmiszerről, pl. a cukorról, szénhidrátról. A kúrád tartson ki legalább 4 hétig! Máris sokat tettél az egészségedért!                                                                                                                                                                                 
  2. Igyál finom teákat! Ezeket beszerezheted a boltokban – kiváló méregtelenítő, salaktalanító teákat lehet kapni. De te magad is összekeverheted! Egy csomag csalán, egy csomag gyermekláncfűlevél, egy csomag apróbojtorjánfű tea keverékét tedd bele egy üvegbe, s reggelente egy teáskanálnyi forrázz le a keverékből! Hagyd állni 5 percig, majd szűrd le! Lehetőség szerint ne ízesítsd!
  3. Próbáld ki az almaecetet! Már a nagyanyáink is itták, s hatása a mai napig érvényes! Étkezések előtt két teáskanálnyi almaecetet tegyél bele 3 dl vízbe, majd idd meg! Az almaecet beindítja a fogyást, segíti a belek munkáját! Ha viszont valaki érzékeny gyomrú, ne kísérletezzen vele!                                                                                        
  4. Fülakupunktúra – a hatékony méregtelenítésért! Nem kell hozzá bátorság, tényleg nem fáj! 5 tű a fülbe, amelyek lehetnek tartós tűk is, azaz egy hétig bent kell tartani, vagy egyszeri egy órás kezelés is. A fülakupunktúrás méregtelenítéssel a májat, a tüdőt és a vesét tudod tisztítani. S emellett két lélekpontot kezelnek, amelyek segítik a méregtelenítés könnyebb lefolyását!
  5. Mozogj! Szaunázz! Sétálj! Meditálj! – nemcsak a belső szerveidet kell ilyenkor tavasszal méregteleníteni, hanem a lelkedet! Tisztítsd le a gondolataidat! Ebben segít a mozgás! A szabad levegő, amikor jól átszellőztetheted az agyadat, gondolataidat! Bármilyen meditáció segít a megnyugvásban, a feltöltődésben. Válassz ki egy nyugtató zenét, s esténként erre relaxálj! Ha belealszol az sem baj! A hatás nem fog elmaradni!