Óvodás, iskolás gyerekek szüleinek nem ismeretlen kis állat a tetű! Az a kis fránya állat, amelyet hónapokig kell üldözni, mire kiírtjuk. Praktikák, tanácsok, megelőzési módszerek! 

Megelőzés

Amikor jön a hír, hogy felütötte a fejét a tetű, s egy-egy gyerekben már találtak a védőnők, akkor még nem késő a megelőzés.

Ha fiú gyermeked van, akkor szerencsés helyzetben vagy, mert a kisfiúk haját hamar le lehet nyírni, s gyorsan át lehet vizsgálni.
Ha viszont lány gyermeked van, s esetleg derékig érő hajkoronája, akkor már nehezebb a helyzet. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy esetleg egy kicsit rövidebbre vágasd a gyerek haját! Már csak a praktikai okok miatt is!

Segítenek az illóolajok 

Teafa illóolaj: a legjobb bio fertőtlenítő szerek egyike, emellett erőteljes illata van, amelyet nem szeretik a kis élősködők.

Levendula illóolaj: szintén az erőteljes illata miatt fontos, s emellett szintén fertőtlenít!

Hogyan használd?

Reggelente a szépen megfésült hajra cseppents 10-15 cseppet és jól masszírozd be a gyerek hajába! Érdemes a többi testvér haját is lekezelni, s persze a miénket is! Apukákat se hagyjátok ki!

Fertőtleníts! 

Jobb az elővigyázatosság! Moss ki minden ágyneműt, párnát! Sapkát, sálat! Az autóülésben a fejtámlákat is töröld át!

Minden fésűt fertőtleníts!

Ha nagy a gond, akkor érdemes a patikában tetűirtó szereket vásárolni, s heti rendszerességgel megmosni, átfésülni a gyerek és a többi családtag haját! Fontos, hogy a mosás után a hajon található serkéket egyesével távolítsd el! Ezt megteheted speciális fésűvel is, de a legjobb ha körömmel lehúzod őket!

Remélem tudtam segíteni!