A méz valódi csodaszer. Már az ókorban is tisztelték, használták gyógyításra, ételek ízesítésére, afrodiziákumként. Most viszont 3 olyan dolgot említek, amit talán még ti sem tudtatok a mézről! 

1. Gyógyítja a sebeket 

Jótékony hatással van a horzsolt sebekre! Azaz, ha nem egy erősen vérző sebre kentek mézet, akkor rögtön gyógyítani kezdi! Hamarább indul el a hegesedés! A gyerekek még élvezni is fogják ezt az érdekes praktikát!

2. Kiváló a gyomorra

Az érzékeny gyomrúaknak kimondottan a repcemézet ajánlják a szakemberek. Illetve a propoliszt – amelyet tinktúrában,vagy tablettában is kaphattok. Ebből érdemes egy kúrát tartani!

3. Szaunázás közben 

Ki gondolná, hogy szaunázás közben a nagy melegben is segít a méz. Mégpedig tisztít, segíti a méreganyagok eltávozását. A szaunázás előtt kell bekenni a testünket – az erre külön kapható szaunázáshoz használható mézzel – de igazság szerint bármilyen, akár virágmézzel is bekenhetetik magatokat. Majd mikor elindul az izzadás, érezni fogjátok, hogy sokkal jobban, mélyebbről izzadtok. S emellett az immunrendszeretek is erősödik!