Mit tegyünk, ha már ott kopog a küszöbön a nátha? Vajon megelőzhető? Hogyan rövidítsük le az orrfújásos, köhögéses időszakot. 3+1 ötletet hoztam – amely már nálunk biztos bevált! 

Első lépés
Amit már mindenki nagyon un, tudom… sok-sok vitamin, s főleg C- vitaminnal megelőzhető a betegség. Ha viszont már úgy érezzük, s tényleg az első percben, hogy valami kerülget minket, akkor duplázzuk a C- vitamin mennyiséget! S ne feledkezzünk meg a jó öreg csipkebogyó teáról sem!!!
Második lépés
Echinácia – tudom nem csodaszer, de valamiért mégis az! Ez az ősi, már az indiánok által is használt növény, s ennek a kivonatai, tea, vagy tinktúra tényleg csodákat tud tenni az immunrendszerünkkel! Érdemes már a hideg, bacilusokkal teli időszakban elkezdeni szedni. Naponta 3x lehet bevenni 20 cseppet, íze a teában vagy gyümölcslében nem érezhető, s még kis mennyiségben a gyerekeknek is beadhatjuk!
Harmadik lépés
Nézz körül a kamrában, s használd nagyanyáink receptjeit. Azaz esténként egyél : fokhagymás vajas pirítóst, hiszen a fokhagyma a legjobb vírusölő! Vöröshagyma vagy lila hagyma is kerüljön az asztalra- hiszen a hagyma csípőssége, ereje mindent visz, kitisztítja az orrodat, megkönnyeztet és erősíti az immunrendszeredet!
Negyedik lépés
Egy kis édesség mindenkinek kell! De itt is legyünk tudatosak – együnk sok mézet!
Méz- mézes tea, mézes kenyér! Vagy csak úgy önmagában naponta egy-egy kanál méz. S persze a mézzel megbolondíthatjuk a reszelt fokhagymát is – egy kanál méz és egy gerezd fokhagyma esténként – biztos ellenállást ad. Vagy ha ez túl erős lenne és kellemetlen illatú, akkor ugyanúgy egy kanál méz és reszelt gyömbér!
Egészségetekre!