Hogy a teák unalmasak? Hogy mindig csak méz és citrom ízük van? S, hogy nagyon melegek? Tea és tea között is van különbség, csak ismerni kell őket. Érdemes kipróbálni, megszerettetni a gyerekekkel, s akkor akár ízesítő nélkül is megisszák.
Citromfű
A legfinomabb illatú gyógynövényünk egyike. Mielőtt teát főzünk belőle, érdemes, ha együtt leszedjük a leveleit. Szaglásszuk meg őket! Akár így nyersen is megkóstolhatják a gyerekek, mert valóban citromos íze van, s az illata tényleg citrom illatú. Hogy mire jó? A legenyhébb nyugtatók közé tartozik. A reggeli teák egyik alkotója lehet, vagy akár önmagában is érdmes inni. Ha pedig az iskolába is jut belőle, akkor valóban kiegyensúlyozott, boldog gyereket vihetünk délután haza.

Menta
A menta illata is különleges, s máris meggyőzi őket, hogy finom lehet a teája, ha a fogkrém illatához hasonlítjuk. Ennek a növénynek is érdemes a leveleit kóstolgatni. A menta frissít, nyugtatja a gyomrot, s az étvágytalan kicsiknek még az étvágyát is meghozza! Lehet, hogy még a menzás ebéd is ízleni fog nekik?

Csipkebogyó
A legnagyobb C- vitamin forrású növényünk! De vigyázat, soha ne forrázzuk le a bogyókat! Ha teát szeretnétek belőle készíteni, akkor este áztassátok be, s reggel a kiázott lét melegítsétek fel. A csipkebogyó teája kellemesen savanykás, tehát ez sem kíván egyéb ízesítést.
Kamilla
Már a neve is gyönyörű! Az íze pedig kellemesen lágy, pont olyan, mint a hatása, mely védi a gyomrot. Ideges gyerekeknek reggelente kimondottan ajánlott egy pohár kamilla tea. Arra azért figyeljünk, hogy ne gyorsan hörpintse fel, hanem hagyjunk időt rá, hogy élvezhesse, s a kamilla valóban kifejtse gyógyító hatását.
Csalán

Ha frissen akarjuk leszedni, akkor igazi bátorságpróba a gyerekeknek. Ki tudja úgy megfogni, hogy ne csípjen meg? Ha pedig már leszedtük, akkor próbáljuk ki, hogy vajon a teája is csíp? Természetesen nem, viszont nagyon erősíti a benne lévő ásványianyagok és a sok-sok C- vitamin az immunrendszert és segít a vérképzésben. Gyerekeknek soha ne készítsetek erős csalánteát! Ha frissen forrázzátok le, akkor pár perc eltelte után, már ihatják is. Ugyanez igaz a szárítottra is!