Ti tudjátok, hogy melyik illóolaj, mire jó? Bizony sokan vagyunk úgy, hogy megvesszük ezt vagy azt az illatút, s akár évekig is tároljuk a polcokon, ahelyett, hogy felhasználnánk. Pedig sok mindenben lehet segítségünkre. Akár légfrissítőként, akár egy kellemes fürdővízbe csepegtetjük bele.


Amit érdemes megvenni
A legegyszerűbben felhasználható illóolaj a citrom, vagy a narancs. Nemcsak az illata miatt érdemes használni, hanem jó, ha tudjátok, hogy a citrusfélék erős fertőtlenítő hatásúak. Érdemes betegség ideje alatt kis aromalámpába, vagy aromamécsesbe csepegtetni, mert kiváló baktériumölő hatása van. Mind a narancs, mind a citrom illata frissít, megnyugtat, elűzi a félelmeket. Ha fürdővízbe csepegtetitek, akkor ellazít, kellemes meleg érzetet ad.

Itt nézhetitek meg, hogy hogyan készül el a “rossz álmokat, szörnyeket elűző” illatosító!
Katt a videóra, vagy itt a linkje direktbe: https://www.youtube.com/watch?v=HttfSFiV2_w

Egy kis különlegesség
Két különleges illóolajat ajánlok még az otthonotokba. Az egyik a levendula, a másik a rozmaring. A levendula azért nagyon fontos, mert szintén a nyugtató növények közé tartozik, s a téli sötét délutánokban igazán kiváló, ha a párásítóba rakjátok. De egy kellemes fürdővízbe is csepegtethetitek, melynek hatása a meghűlésre is kiváló. Még hatásosabb lesz a fürdő, ha tengeri sót is raktok a vízbe! A rozmaring illóolaja pedig a gyulladáscsökkentők királynője, kiváló reumás fájdalmakra, ha kívülről bedörzsöljük a fájó testrészt.  Érdemes tudni, hogy egy pár csepp a tanulást is segíti, jobban fognak forogni az észkerekek!
Házi illatosító illóolajokkal
Ha viszont egy egyszerű házi illatosítót szeretnétek elkészíteni, akkor is érdemes a sajátotokat elkészíteni. Ehhez szükségetek lesz:
          pumpás flakon
          500 ml víz
          10 csepp levendula illóolaj
          10 csepp citrom illóolaj
          egy nagy kanál szesz – vodka vagy pálinka

Öntsétek a vízbe a szeszt. Ez azért fontos, mert az illóolajok vízben nem oldódnak fel, viszont  a szeszben igen. Majd mehetnek bele az illóolajok. Ez a keverék igazi nyugtató keverék, amely nemcsak finom illatú, hanem segíti az elalvást, a nyugtalan álmokat elhessegeti