Sokunk számára kimondottan bosszantó, ha ellepik a házunkat a hangyák, vagy épp a darazsak támadnak a teraszunkra, s a legyekről még nem is beszéltem! Egyszerű ötleteket, praktikákat hoztam most, amellyel elfelejthetjük a rovarírtó szereket.

Zsálya erejével 

A legproblémásabb, mikor a hangyák támadnak, de szerencsére ellenük is van megoldás. Ki gondolná, hogy a zsálya leveleinek az illatát ki nem állhatják a kis rovarok. Ha épp nincs friss zsálya levelünk, akkor használjunk citromhéjat, ezt tegyük a vonulásuk útjába. A hatás nem fog elmaradni. Sokan a szódabikarbónára vagy épp a sütőporra esküdnek, mert a kis hangyák örömmel elviszik ezt a port is a fészkükbe, ami viszont rájuk nagyon veszélyes.


Darázs ellen ecet

A darazsak és a méhek nem szeretik a szalmiákszesz és az ecet szagát. Ezért érdemes az ablakpárkányt hetente átmosnunk , s a siker garantált lesz. De darazsak ellen kiváló a klasszikus darázscsapda is: készítsünk elő egy pohárba citromos vizet, s tegyünk bele nagyon sok cukrot. Ezt biztos nem hagyják szó- zümmögés –  nélkül.Az illóolaj csodálatos ereje 

A legyek nem szeretik az illóolajokat, s főleg a levendula és a babér illatát, de a citrom és narancs illóolajjal sincsenek nagy barátságban.
Ezért érdemes a lakásban akár több helyen is elhelyezni légyirtókat, amelyek nemcsak illatosak, hanem még szépek is. Akinek nincs kedve sokat vesződni az elkészítésével, annak ajánlom az egyszerűbb megoldást, hogy pár csepp babérillóolajat csepegtessen egy tányérba, s azt helyezze el a lakásban. A legyek menekülni fognak!
A légyűzésre pedig ezt az egyszerű módszert ajánlom.
Vágjátok le egy citrom és egy narancs héját. Tegyétek bele szép üvegedénybe, majd tegyetek mellé szegfűszeget és pár csepp levendulaolajat. A tál látványra is nagyon szép, s a hatása sem fog elmaradni!

Ha kíváncsi vagy, hogy készül el pontosan, akkor nézd meg a videómat is.