Már régóta szemezek egy új recepttel – méghozzá a csalán chipssel. Először nagyon ijesztőnek tűnt, hiszen kinek van kedve megenni egy szúrós növényt? De addig-addig izgatott a recept, míg ki nem próbáltuk. Az eredmény elképesztő volt. Ilyen finomat még nem ettünk! 

Mi is kell hozzá? 

A csalán leveleknek csak a tetejét használd fel – azaz a csaláncsúcsot. S az alatta található pici leveleket! Az alsó leveleket ne szedd le! Azokban már nincs annyi erő, energia, vitamin.

Miután leszedted őket – biztonságban, akkor mosd meg őket, s szedd le a leveleit.

Forrósíts fel egy serpenyőben olivaolajat, vagy amilyen olajat szeretsz – lehet repce olaj, napraforgó olaj. Mikor már forró dobd bele a leveleket! Figyelem, a leveleket a mosás után szárítsd le, mert nagyon pattog a zsírban a vizes levél!

 

Pár perc kell a sütéshez, szedd ki őket és csepegtesd le papírtörölközőn, majd sózd meg!

Isteni csemege! Higgyétek el! Érdemes kipróbálni! 

Fontos, hogy a csalánt csak tiszta helyről szedd le!!!