Felhívás és jelentkezés – online gyógynövény tanfolyamra – laikusok számára! 

(Facebookon is: https://www.facebook.com/groups/2480811065554548 )

 

Almásy Katalin vagyok, több mint tíz éve foglalkozom természetgyógyászattal ( fitoterápia, reflexológia, fülakupunktúrás addiktológia, hormonális tanácsadó, Access Bars, Kynesio Tape, Schüssler-sók). 2017-ben jelent meg a Kati-patika Egészség természetesen című könyvem, amelyben évszakokra bontva kalauzolom el az olvasót, a gyógynövények, egészséges ételek és egyéb természetgyógyászati ismeretek körében.

Emellett három gyerekes édesanya vagyok – 27, 23, és 14 évesek a gyerekeim – s a természetes gyógymódokat születéskoruk óta alkalmazom, olyan módszereket, praktikákat, amelyeket még édesanyámtól tanultam.

 

A mostani világban, ahol annyi információ kering az alternatív gyógyászatokról, a gyógynövényekről arra gondoltam, hogy nagyon nagy szükség lenne egy átfogó ismeretre, még ha alapfokon is, hogy otthon a saját környezetünkben megelőzhessük a problémákat, s segíthessünk magunkon, családtagjainkon. Korábban már tartottam számos művelődési házban, egyéb tanfolyamokon hasonló kurzusokat, viszont a mostani “zárt” világban most online indítom el a kurzusomat, ahova nagy szeretettel várom az érdeklődőket.

 

A kurzusra várom azokat az édesanyákat, nagymamákat, apukákat, nagypapákat, fiatal szülőket, akiket érdekelnek a gyógynövények ismerete, felismerése és egyszerű felhasználása.

Kurzusom nem egyenlő a hivatalos fitoterápia képzéssel, s nem is törekszem arra.

Célom inkább az, hogy egyfajta betekintést adjak a körülöttünk lévő növényekről, a háztartásban megtalálható gyógyító élelmiszerektől kezdve a fűszernövényeken át, egészen az egyes szervek működéséhez kapcsolódó gyógynövényekig.

Ha érdekel a kurzus, akkor csatlakozz a zárt facebook csoporthoz, hogy hozzájuss a legfrissebb információkhoz. Kedvcsinálóként már számos érdekes videóval ajándékozlak meg bennetek. 

https://www.facebook.com/groups/2480811065554548

Információk a jelentkezéshez: 

Fontos, hogy az almasy.katalin@gmail.com címre írj nekem, ez azért fontos, mert a tananyagokat a Google Classroomba fogom feltölteni, s ott lesznek a tudásodat megerősítő tesztek is.

 

A témák, amelyekkel foglalkozni fogunk: 

Az alapkurzus menete 5 alkalmas:

Gyógynövényismeret – laikusok számára 

  1. alkalom: alapismeretek bemutatása, mióta, kik foglalkoztak vele
  • alapszabályok, mit, mivel, hogyan
  • növények, amelyekkel találkozhatunk konyhánkban található növények ismerete, gyógyhatásai
  1. alkalom – immunrendszer erősítése (köhögés, megfázás, láz)
  2. alkalom – szív és érrendszer – a stressz kezelése, nyugtatás
  3. alkalom – női problémák/férfi problémák (hormonális kérdések)
  4. alkalom – anyagcsere – máj, epe, belek, kiválasztó rendszer

 

 

 

 

A kurzus ára, mely tartalmaz: 6 előadást, plusz egy ingyenes záróelőadást, szöveges összefoglalót egy-egy témánál, heti egy tesztet, mely segíti a téma mélyebb feldolgozását.

5 alkalom: 30.000.- Ft,

Fontos, hogy a jelentkezők elköteleződjenek a teljes tanfolyamra.

Tehát egy-egy alkalomra nem lehet bejelentkezni!

Hiszem, hogy ezt a gondosan felépített egységet, csak így egyben lehet megérteni, s a tudást elsajátítani.

Akik az alaptanfolyamon vesznek részt, azoknak a plusz tanfolyamon is érdemes részt venniük, ahol már más témákra fókuszálunk.

 

Mivel hivatalos oklevelet nem tudok adni a tanfolyam elvégzése után, ezért az itt megszerzett tudással, csak a családban, önmagunkon tudunk segíteni, tehát továbbadni, hivatalosan gyógyítani nem lehet vele!

A tanfolyam végén egy formális oklevelet kap minden résztvevő! J

 

 

Terveim szerint az online tanfolyam után a résztvevőkkel közös kirándulást szervezek, ahol megismerkedhetünk egymással, s élőben is megcsodálhatjuk a már megtanult növényeket.

Az online tanfolyam után Kreatív Fitoterápia tanfolyamra is várom majd a jelentkezőket, ez már tavasszal, kora nyáron zajlana, ahol a már megismert növényeket dolgozzuk fel, krémeket, macerátumokat, olajokat készítünk el közösen. De ez már a jövő zenéje! J

 

Nagy izgalommal várom a jelentkezőket a zárt facebook csoportban!

További csodás napot kívánok mindenkinek!

 

Almásy Kata

Természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus

Almasy.katalin@gmail.com