Felhívás és jelentkezés – online gyógynövény tanfolyamra – laikusok számára! 

(Facebookon is: https://www.facebook.com/groups/2480811065554548 )

 

Almásy Katalin vagyok, több mint tíz éve foglalkozom természetgyógyászattal ( fitoterápia, reflexológia, fülakupunktúrás addiktológia, hormonális tanácsadó, Access Bars, Kynesio Tape, Schüssler-sók). 2017-ben jelent meg a Kati-patika Egészség természetesen című könyvem, amelyben évszakokra bontva kalauzolom el az olvasót, a gyógynövények, egészséges ételek és egyéb természetgyógyászati ismeretek körében.

Emellett három gyerekes édesanya vagyok – 24, 20, és 12 évesek a gyerekeim – s a természetes gyógymódokat születéskoruk óta alkalmazom, olyan módszereket, praktikákat, amelyeket még édesanyámtól tanultam.

 

A mostani világban, ahol annyi információ kering az alternatív gyógyászatokról, a gyógynövényekről arra gondoltam, hogy nagyon nagy szükség lenne egy átfogó ismeretre, még ha alapfokon is, hogy otthon a saját környezetünkben megelőzhessük a problémákat, s segíthessünk magunkon, családtagjainkon. Korábban már tartottam számos művelődési házban, egyéb tanfolyamokon hasonló kurzusokat, viszont a mostani “zárt” világban most online indítom el a kurzusomat, ahova nagy szeretettel várom az érdeklődőket.

 

A kurzusra várom azokat az édesanyákat, nagymamákat, apukákat, nagypapákat, fiatal szülőket, akiket érdekelnek a gyógynövények ismerete, felismerése és egyszerű felhasználása.

Kurzusom nem egyenlő a hivatalos fitoterápia képzéssel, s nem is törekszem arra.

Célom inkább az, hogy egyfajta betekintést adjak a körülöttünk lévő növényekről, a háztartásban megtalálható gyógyító élelmiszerektől kezdve a fűszernövényeken át, egészen az egyes szervek működéséhez kapcsolódó gyógynövényekig.

Ha érdekel a kurzus, akkor csatlakozz a zárt facebook csoporthoz, hogy hozzájuss a legfrissebb információkhoz. Kedvcsinálóként már számos érdekes videóval ajándékozlak meg bennetek. 

https://www.facebook.com/groups/2480811065554548

Információk a jelentkezéshez: 

Fontos, hogy az almasy.katalin@gmail.com címre írj nekem, ez azért fontos, mert a tananyagokat a Google Classroomba fogom feltölteni, s ott lesznek a tudásodat megerősítő tesztek is.

 

A témák, amelyekkel foglalkozni fogunk: 

Az alapkurzus menete 6+1  alkalmas:

Gyógynövényismeret – laikusok számára 

 1. alkalom: alapismeretek bemutatása, mióta, kik foglalkoztak vele
 • alapszabályok, mit, mivel, hogyan
 • növények, amelyekkel találkozhatunk
 1. alkalom – konyhánkban található növények ismerete, gyógyhatásai
 2. alkalom – immunrendszer erősítése (köhögés, megfázás, láz)
 3. alkalom – szív és érrendszer – a stressz kezelése
 4. alkalom – női problémák/férfi problémák (hormonális kérdések)
 5. alkalom – anyagcsere – máj, epe, belek
 6. + Grátisz alkalom – gyógyító ételek és receptek

 

Alaptanfolyamon túl, már a haladóknak: 

1. alkalom – méz és apiterápia

 1. alkalom – illóolajok alapismerete
 2. alkalom – egyéb alternatív – alap praktikák ismerete, bemutatása
 3. alkalom – növények felismerése, legfontosabb növények ismerete

+1 alkalom /grátisz – gyógyító ételek és receptek

 

 

A kurzus ára, mely tartalmaz: 6 előadást, plusz egy ingyenes záróelőadást, szöveges összefoglalót egy-egy témánál, heti egy tesztet, mely segíti a téma mélyebb feldolgozását.

6 alkalom: 21.000.- Ft,

Fontos, hogy a jelentkezők elköteleződjenek a teljes tanfolyamra.

Tehát egy-egy alkalomra nem lehet bejelentkezni!

Hiszem, hogy ezt a gondosan felépített egységet, csak így egyben lehet megérteni, s a tudást elsajátítani.

Akik az alaptanfolyamon vesznek részt, azoknak a plusz tanfolyamon is érdemes részt venniük, ahol már más témákra fókuszálunk.

 

Mivel hivatalos oklevelet nem tudok adni a tanfolyam elvégzése után, ezért az itt megszerzett tudással, csak a családban, önmagunkon tudunk segíteni, tehát továbbadni, hivatalosan gyógyítani nem lehet vele!

A tanfolyam végén egy formális oklevelet kap minden résztvevő! J

 

Karácsonyi ajándéknak, születésnapi meglepetésként is megvásárolható!

 

Indulás: 2021. Január – hetente 1 alkalom. A tanfolyam január 8-án indul /mindig péntekenként lesz az élő óra, amit még egy hétig visszanézhetitek, ha lemaradtatok volna róla. Péntekenként 17 órakor kezdődik majd az előadás, ahová szeretettel várlak!

 

Terveim szerint az online tanfolyam után a résztvevőkkel közös kirándulást szervezek, ahol megismerkedhetünk egymással, s élőben is megcsodálhatjuk a már megtanult növényeket.

Az online tanfolyam után Kreatív Fitoterápia tanfolyamra is várom majd a jelentkezőket, ez már tavasszal, kora nyáron zajlana, ahol a már megismert növényeket dolgozzuk fel, krémeket, macerátumokat, olajokat készítünk el közösen. De ez már a jövő zenéje! J

 

Nagy izgalommal várom a jelentkezőket a zárt facebook csoportban!

További csodás napot kívánok mindenkinek!

 

Almásy Kata

Természetgyógyász, reflexológus, fülakupunktúrás addiktológus

Almasy.katalin@gmail.com