Mogyoró, dió, kesudió, gesztenye és még sorolhatnám a sok-sok magot. Ezek azok a finomságok, amelyeket büntetlenül ropogtathatunk, nassolhatunk. Nos ezekről meséltem az anyakanyar.hu két házigazdájának.
Dió – a csodaszer
Ha a legkedvesebb magomat kellene említenem, akkor a dió lenne az. Ez a csemege finom süteménybe, likörként elkészítve, vagy csak úgy önmagában rágcsálva. A dió rengeteg vitamint, olajat tartalmaz, amelyre ilyenkor télvíz idején nagyon is szükségünk van.
Mandula – a legzsírosabb
Igen, ez a legolajosabb mag, viszont ami a benne lévő olajat illeti az nélkülözhetetlen számunkra. Ápolja a bőrt, napi fogyasztása segíti az ér- és szívproblémákkal küzdőket. Ezenkívül a lisztje is nagyon fontos, főleg a glutén érzékenyeknek ajánlott.
Gesztenye- a csemege
Talán a legfinomabb a gesztenye, persze csak a szelíd. A belőle készített gesztenyepüré finom édesség, de lisztje szintén a glutén érzékenyek finom eledele.
Ám mielőtt itt folyamatos felsorolásba fognék, fogadjátok ezt a kis videot, amely még tavaly készült velem az Anyakanyar.hu oldalon. Itt mesélek magokról, aszalványokról, recepteket mutatok meg.
No comments yet.