Ha tavasz akkor: méregtelenítés, fogyókúra, tisztítókúra, belső tisztítás és még sorolhatnám. De kezdjük is az elején, miért is kell a méregtelenítés. S, ha már belekezdünk érdemes ésszel, okosan, akár tudományosan végezni. Hajrá! Remélem mindenkinek sikerülni fog! 

Hétről hétre

Ahhoz, hogy szervezetünk kitisztuljon sok-sok idő kell. Időt kell hagynunk magunknak, a szervezetünknek, a lerakódott méreganyagoknak, az agyunknak, hogy átálljon. Miért is fontos ez? Először is azt fogadjuk el, hogy amit hosszú időig gyűjtöttünk össze – felesleges kilók – azoknak hosszú idő kell, hogy lemenjen rólunk. Ezért kérek mindenkit, hogy ne akarjon egyszerre egyik napról a másikra fogyni, tisztulni. A hétről hétre elv, a hétről hétre egy kiló a legmegnyugtatóbb, a legjobb a szervezetnek.

Ne kapkodjunk

Sokféle recepttel, ötlettel állhatnék itt most elő, hogy melyiket  a legjobb, melyik a leghatásosabb. Én mindig azt mondom, hogy ez mindig egyénre szabott, ki melyiket bírja megenni, meginni. Ezért gondolom azt, hogy itt hétről hétre bemutatok egy-egy ötletet, s próbáljátok ki, melyik a legjobb nektek.

Almaecet


Elsőnek álljon itt nagyanyáink ősi trükkje: az almaecet.
Miért is az almaecet? Hogy fúj, meg büdös és savanyú? Hát vannak ilyen mellékes dolgai, de azért nézzük a pozitív hatásait is.

1. gyorsítja az anyagcserét, a fogyás mellett segíti a fizikai és szellemi állapotot is: vérkeringés, végtagok vérellátottsága, koncentráció.
2. serkenti az emésztést, ezért segíti a fogyást, segíti a méreganyagok kiürülését
3. baktériumölő hatású, ezért a szervezetet tisztítja – főleg a bélrendszert, s a gyomrot.
4.széppé varázsolja a bőrödet, s ha még külsőleg is használod, pl. hajmosás után öblitőként, akkor a hajad is csillogni fog. 

Használata

Először is vegyél jó minőségű almaecetet, ezt szinte bármelyik boltban, vagy épp bioboltban beszerezheted. 
Reggel: éhgyomorra egy evőkanál almaecet egy pohár vízbe
Délben: evés előtt egy evőkanál almaecet egy pohár vízbe
Este: lefekvés előtt egy evőkanál almaecet egy pohár vízbe

Azt hiszem ez a recept nem igazán bonyolult, s egy kis odafigyeléssel bárki elérheti a kívánt testsúlyát, s a fogyás mellett még méregtelenít is. Ám a mozgásról se feledkezzetek meg! Napi 20 perc torna, biciklizés vagy ami épp nektek kedvetekre való, még hatásosabbá teszi a fogyást, méregtelenítést.