A birsalma kicsit elfeledett gyümölcsünk, s bizony sokan ott hagyják a fán megrohadni. Pedig rengeteg izgalmas recept van hozzá.

Most épp egy likőrt készítettem, amelyet így november közepén, ha elrakod, akkor karácsonyra biztos kész lesz a finomságod.

 

Hozzávalók:

2-3 szem birsalma

1 liter vodka vagy pálinka

cukor

fahéj

csillagánizs

citromhéj

A birsalmákat pucold le – azaz töröld le a héját. Majd vágd fel kis darabokra.

Tedd egy üveg aljára, öntsd rá az alkoholt és tegyél bele fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, szárított citromhéjat, vagy friss bio citromhéjat, pici cukrot. Majd hagyd állni 4 -5 hétig. Utána szűrd le, ízlés szerint még cukrozhatod.

 

Karácsonyra biztos kész lesz! Ajándéknak is kiváló lehet!

Kellemes készülődést!