A birsalma kicsit elfeledett gyümölcsünk, s bizony sokan ott hagyják a fán megrohadni. Pedig rengeteg izgalmas recept van hozzá.
Most épp egy likőrt készítettem, amelyet így november közepén, ha elrakod, akkor karácsonyra biztos kész lesz a finomságod.
Hozzávalók:
2-3 szem birsalma
1 liter vodka vagy pálinka
cukor
fahéj
csillagánizs
citromhéj
A birsalmákat pucold le – azaz töröld le a héját. Majd vágd fel kis darabokra.
Tedd egy üveg aljára, öntsd rá az alkoholt és tegyél bele fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, szárított citromhéjat, vagy friss bio citromhéjat, pici cukrot. Majd hagyd állni 4 -5 hétig. Utána szűrd le, ízlés szerint még cukrozhatod.
Karácsonyra biztos kész lesz! Ajándéknak is kiváló lehet!
Kellemes készülődést!
No comments yet.