A műanyagmentes július hangulatában egy pár szóban beszéljünk arról is, hogy hogyan vegyük meg a nagy szupermarketekben, vagy épp a kisebbekben a zöldségeket, gyümölcsöket. Hogyan gondolkodjunk előre, vagy épp legyünk tudatosak, hogy ne nejlonzacskóba pakoljuk bele a finomságokat! Három tipp! 

 

Újrahasználható tasakok

Jó hír, hogy már kaphatóak egyes áruházakban az újrahasználható tasakok. Ahogy az egyik nagyáruház boldogan el is újságolja honlapján, hogy ők már csatlakoztak is a környezettudatos vásárláshoz, így nevelve a vásárlókat is. A kezdeményezéssel csupán csak két problémám van:

  1. Csak olyan városokban kaphatóak a zacskók, amelyekben nem lakom. 🙂 Ergo vagy elutazok abba városba, s veszek magamnak egyet, vagy nem lesz ilyen zacskóm, s marad a műanyag.
  2. Környezettudatosság ide, környezettudatosság oda – nagyon drágák ezek a zacskók! Tudva azt, hogy ugyanilyen zacskók Németországban 50 cent per két darab, kicsit túlzásnak tartom az itteni árakat.

 

 

Saját gyártmányú tasakok 

A másik jó hír, hogy ilyen zacskókat akár mi is gyárthatunk, sőt vannak, akik már el is készítik neked. Igaz ezek is jóval drágábbak, de megéri.

Dobozolj! 

A másik megoldás, ha nem visztek zacskót, hogy a zöldséges pultoknál mindig vannak felesleges dobozok, érdemes azokba összepakolni a megvételre szánt termékeket.

Gondolkozzatok ti is előre! Legyetek tudatos vásárlók!