Kati-Patika – gyógynövényes gyógyító műhely

 

Milyen  teát adj a gyerekednek, ha fáj a torka? Vajon magas vérnyomásra is ihatok gyógyteát? Hogyan tároljam a gyógyteákat? Egyszerű kérdések, amelyekre nemcsak a szakembereknek kell tudni a választ! A Kati-Patika workshopokon olyan hasznos tanácsokat kaphatsz, amelyeket a mindennapokban is bátran felhasználhatsz!

Bemutatkozás

Almásy Katalin vagyok, három gyermekes édesanya. Szerkesztő- újságíróként dolgozom, az egyszervolt.hu és a mese.tv internetes oldalak és youtube csatornáknál.  Emellett 8 éve foglalkozom természetgyógyászattal, reflexológiával, fitoterápiával és fülakupunktúrával. A gyerekeim és családom egészségének megőrzése miatt kezdtem el még tudatosabban érdeklődi ezzel a tudománnyal, elvégeztem a hivatalos iskolákat, vizsgáztam, s természetesen a gyakorlatban is alkalmazom a tudásomat. Már több előadást tartottam a budaörsi Művelődési Házban, a paloznaki Meseközpontban gyerekeknek tartottam foglalkozást, betekintést adva a gyógynövények világába. Illetve részt vettem, mint előadó a Hangterápiás Mesterképzés című sorozaton, ahol logopédusoknak, gyógypedagógusoknak meséltem a felső légúti betegségek alternatív gyógyászatáról. Az előadásaimon igyekszem azt a tudást átadni a résztvevőknek, ami a mindennapokban segít. Egyszerű eszközöket, masszázsokat, vagy épp hasznos meridiánpontokat bemutatva, amelyeket bárki használhat a hétköznapokban. Az előadások kiegészítőjeként – igény szerint – összeállíthatjuk a magunk készítette teakeverékeket, gyógyolajokat, amelyeket kis üvegekben, felcímkézve vihetnek magukkal a résztvevők. Természetesen ezek a foglalkozások mindig az adott évszakhoz, idényhez igazodnak.

Kati-Patika blog

A Kati-Patika blogot azzal a szándékkal indítottam el útjára, hogy ezeket az apró trükköket ismertessem meg az olvasóval. Azóta a blog kinőtte magát, ma már a youtube oldalon is megtalálható a blog csatornája. Kisfilmekben mondom el, hogy mire használjuk fel a bodzát, a gyermekláncfüvet, vagy épp a levendulát. Írott szöveg és a vizuális megfogalmazás egymást kiegészítve próbálja beavatni a kíváncsiakat a növények, a zöldségek rejtelmes világába. Azóta a blog kibővült egy kiadvánnyal is, Kati-patika Egészség Természetesen c. könyvvel, amelyet az Atheneaum Kiadó adott ki 2017-ben.

Tudás alapfokon – Egészség Természetesen

Workshopjaim célja, hogy a résztvevők egyfajta alapképzést  kapjanak egy -egy témában – pl. Hogyan gyógyíthatod gyermekedet gyógynövények és egyéb praktikák segítségével, vagy  Praktikus tanácsok a változókorban lévő nőknek, Nyugtatás és stresszkezelés – de természetesen ezeket a témákat mindig az igényeknek megfelelően alakítom ki. Célom, hogy újra ismertté tegyem a gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök gyógyító világát. Hogy megmutassam, milyen egyszerű masszázs technikákkal tudunk segíteni a családunk tagjainak, vagy épp magunknak. Úgy gondolom, hogy ezeket az ismereteket a XXI. századi nőknek is tudniuk kell, nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is.

Infok:

blog: www.katipatika.hu

facebbok oldal: https://www.facebook.com/Kati-Patika-135300943255097/

Youtube: https://www.youtube.com/katipatika

Könyv linkje: https://lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/tarsadalomtudomany/kati-patika-1