Az ünnepi készülődés egyik fontos kelléke az illatok. Ha úgy gondoljátok , hogy egy-egy illóolaj túlságosan drága nektek., vagy épp szeretnétek magatok készteni a házi illatosítót, akkor itt a legjobb megoldás!

Narancs és társai 

Nincs is annál jobb illat, mikor a gyerekeknek narancsot, vagy mandarint pucolunk. Ilyenkor még a kezünkön sokáig érezzük a gyümölcs finom illatát, s a lakást is fantasztikusan körbelengi az illóolaja. Ez adta az ötletet, s persze a forralt bor receptje, hogy mi lenne, ha saját illatosítót készítenék.

A recept nagyon egyszerű: 
Kell egy edény, bele víz.
Majd tegyünk bele: narancs karikákat, fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst. Majd kezdjük el főzni. Vigyázat! Soha ne hagyjuk ott a tűzon, mert leéghet!
Pár perc múlva beindul a boszorkánykonyha, s máris karácsonyi illat lengi be a lakást.

Ha viszont ugyanezeket a fűszereket tesszük a borba, s felforraljuk, akkor máris elbűvölhetjük a csaldtagjainkat egy igazán remek forraltborral.
Gyerekeknek ugyanezek a fűszerek teába vagy almaléba is kiváló! Higgyétek el szeretni fogják!

Klasszikus illatosító 

A másik klasszikus illatosító, ami még eszembe jutott, az a narancsba szúrt szegfűszegek. A gyerekek a kreatívitásukat korlátlanul kiélhetik! Ne szabjunk határt nekik! Akár még karácsonyi ajándék is lehet a nagymamáknak!

Kellemes készülődést!