Szeptember eleje – s bizony rossz hír, elindul az iskola, az állandó pörgés, a korai kelések, az izgalmak. Az érzés, hogy mindent beszereztünk, hogy egyetlen csemeténk miképp fog teljesíteni az iskolapadban. Ahhoz, hogy ezek a kérdések gyorsak és gördülékenyek legyenek, ajánlok egy-egy trükköt.

Teázzunk
A teázásnak már önmagában nyugtató hatása van. Hiszen egy teát nem lehet csakúgy gyorsan felhörpinteni, mint egy kávét. Hisz ez egy forró ital, áztatni kell, ízesíteni kell, meg kell várni, míg meghűl, kóstolgatni kell, ízlelni az ízeket. Tehát ez egy fontos időtöltés. Ezért érdemes este együtt teázni a családdal, s ilyenkor nagyon fontos, hogy milyen teát iszunk.


Citromfű tea – ez a legjobb nyugtató teánk egyike. Nemcsak finom – s így már minden gyerek örömmel issza meg, hanem nagyon hatásos is. A citromfű nyugtat, ellazítja a fáradt izmokat, s este elkortyolgatva szép álmokat biztosít.







Zabpehely reggelire
Egy másik fontos növényünk, a zabpehely, mely már évszázadok óta a reggeli eledelek egyik legfinomabbika. Igaz sokan húzzák a szájukat, hogy fúj, pedig nem érdemes. A zabpehelyből készült kása, nemcsak kiváló a belekre, segíti az emésztést, hanem az egyik legfontosabb nyugtató is! Így reggel elfogyasztva egy adag – valóban délig tartó lendületet ad – segíti legyőzni a reggeli stresszt az iskolában, nyugtatja őket, s emellett a gyomruk is rendben lesz. 



Nyugtató illóolajok
Az illóolajban az a legjobb, hogy nem gyorsan beszerezhető, elég egy pár csepp, s akár parfüm helyett is használhatjátok! A legjobb, ha nagyon izgulós gyerekről van szó, akkor egy pár csepp levendulát csepegtetünk a csuklójára, vagy a füle mögé. A levendula mellett ugyanúgy nyugtat a citromvagy a mandarin illata is, így kedvünkre válogathatjuk reggelente az illatokat.
Ha pedig már egy kicsit gyakorlottak vagyunk az illóolajok használatában, akkor érdemes rozmaring illóolajat beszerezni, s azt ugyanúgy használni. A hatása nem fog elmaradni, hiszen a rozmaring nagyon hatásos az agyra, segíti a koncentrációt, így segítve a kicsiket az iskolában. 

Tipp:  Érdemes a saját ujjunkra csepegtetni, s azt kenni a gyerekre, hiszen az illóolajok nagyon keserűek, s ha a kicsi kezén marad, akkor könnyen megkóstolhatják, s bizony nem lesz jó élményük.