Echinácea, amelyet bevehetünk csepp formában, vagy tablettaként, esetleg teaként, de még homeopátiás bogyóként is kipróbálhatjuk. A  legjobb immunerősítő növényünk, amelyet ilyenkor a téli járványos időben szinte kötelező szednünk!


Nemcsak gyógyít, hanem gyönyörködtet is.


Magával a növénnyel ritkán találkozhatunk, pedig érdemes megfigyelni szépségét, formáját, színeit. A virágja margaréta formájú, s már a neve is gyönyörű: bíbor kasvirág, vagy piros kasvirág. S, ha forma, akkor fontos megemlítenem, hogy a virágja olyan, mint a sündisznó. Szirmai hátrahajolnak, bibéi sok kis tüskeként merednek előre. Íme még egy növény, amely azt üzeni, hogy védekezik, szúr ha kell- bár igazából nem szúr, tehát amire használhatjuk – védekezés, erősítés. Ősi gyógyító
Amerikában már  az indiánok is használták, ismerték gyógyító erejét. Századokon keresztül használták sebek gyógyítására, vagy kígyómarás ellenszereként. Mikor az első telepesek megérkeztek a vadnyugatra, s felfedezték a növény hatását, akkor szinte mindenre ezt használták, annyira tisztelték. Sajnos a népszerűsége akkor kezdett hanyatlani, mikor felfedezték az első antibiotikumot. Pedig addig csak ezt használták – s valóban sikerrel – a legjobb immunerősítő gyógyszerként.

Immunerősítésre
Az Echinácia bármelyik kivonata olyan hatásosan működik, hogy ilyen vírusos időben kimondottan hatásos. Sokan tapasztalták, hogy mikor úgy érzik, hogy elindul a náthájuk, s óránként eszik – akkor másnapra semmi bajuk nem lesz. Így érdemes a vírusos időben, akár naponta kétszer, háromszor is bevenni. A hatása abban rejlik, hogy a növény természetes fertőzés gátlóként működik, véd a baktériumoktól, gombák és egyéb kórokozó mikrobák ellen. Számos kutatás is kimutatta, hogy azok, akik a megfázásos időszakban szedték az echináciát kevésbé lettek betegebbek, vagy egyáltalán nem kapták el a fertőzést!


Így használd! Fertőzéses időszakban, naponta 3 x20 cseppet vegyetek be, vagy kapszulában legalább 3 szemet egy nap! Teaként is fogyaszthatjátok, minél többet egy nap! Hatása még jobb lesz, ha sok C-vitamint szedtek mellé! 

Echinácea más betegségekre
A növény még kiválóan gyógyítja a húgyúti betegségeket, középfülgyulladást, légúti betegségeket. De kiváló a bőrbetegségekre is, sebek gyógyítására is. Sokszor az ekcémás betegeknek is nyújt enyhülést. Torokgyulladásra vagy mandulagyulladásra érdemes a tinktúrát hígitani, s azzal gargarizálni.

Hol keressétek?
Gyógyszertárban, drogériában, bio boltokban kapható – tinktúra formában, vagy tablettaként. De, aki jobban kedveli a homeopátiás kivonatot, akkor így is keresheti!

Adagolása mindegyikre rá van írva, de ami szabály, hogy sűrűn szedjétek, s garantált, hogy a betegség messze kerül benneteket!