Igaz nyárvégi italnak hívom, ezt a gazdag összetevőkből lévő frissítőt, de ha kedvetek van, akkor bármikor elkészíthetitek. Nem kell hozzá más csak: uborka, gyömbér, citrom és mentalevél.
Növények a fogyásért

Valljuk meg, mi nők mindig fogyni akarunk. Vagy tornázunk, vagy futunk, vagy egyszerűen csak kesergünk, hogy már megint híztunk. Ahhoz, hogy ezt a problémát elkerüljük mindenképp segíthet ez a friss innivaló. Igaz ez egyáltalán nem helyettesíti a mozgást és az ésszerű táplálkozást, kipróbálni viszont mégis érdemes.
Hozzávalók fontossága

Ha a hozzávalókat figyelem meg, akkor kezdjük az uborkával. Amely már önmagában is frissítő, kalóriaszegény eledel. Ha nem csinálunk mást, hogy esténként uborkát eszegetünk, máris tettünk valamit a fogyásért. Emellett az uborka nagyon nagy energiaforrás és vitaminforrás.

Gyömbér:  ez az egyik kedvenc fűszerem. Igazi frissességet ad az ételeknek, ihatjátok teaéként, vagy limonádéba reszelve. A legjobb immunerősítő növény, s még az anyagcserét is gyorsítja. Így, ha nincs is kedvetek kikeverni a sok összetevőjű italt, akkor ez is segít a fogyásban.
Ne feledjétek, a gyömbér teát főzni kell- apró darabokra kell felvágni, s főzni kell legalább 3 percig.

Citrom: a gyümölcs minden háztartásban megtalálható. Immunerősítő, vírusölő és persze hatalmas C- vitamin tartalmú növény. Rostjai segítik a bélmozgást, így ez is egyfajta fogyasztó, tisztító növény.

Mentalevél: A mentalevél az epe és máj legfőbb  gyógynövénye. Az epe működést fokozza, így gyorsítja az emésztést, másrészt kiváló a gyomornak is, egyfajta nyugta tó is. Ha pedig frissen szeditek le és elrágcsáljátok, akkor még a lehelletet is frissíti.
Fogyasztó ital: ez egy régi ital, amelyet a németek nagy előszeretettel árulnak akár készen is, de ti is nagyon egyszerűen elkészíthetitek.
Hozzávalók:
                 fél uborka
                 egy citrom – bio citrom – nem vegykezelt!
                 3 cm –es gyömbérgyökér
                  pár mentalevél
                   tiszta víz – akár tisztított, akár ásványvíz.
A hozzávalókat vágjátok fel, tegyétek bele egy kancsóba, öntsétek fel vízzel, majd hagyjátok állni, hogy mindegyik anyag fel tudjon oldódni.
A fogyáshoz 3 -4 napig igyátok – természetesen mindig frisset készítve – főleg étkezések előtt.  A kilók csökkentése garantált, ha betartjátok, akkor akár 3-4 kilót is fogyhattok!


Egészségetekre!