Teát mindenki tud főzni, viszont nem mindegy, hogy mikor és hogyan, és miből főzöl teát.
Három fontos dolog van, amit be kell tartani!

1. Ha a teafüveket forrázni kell, akkor az azt jelenti, hogy a kiválasztott teafüvet beleteszed egy kancsóba, vagy egy pohárba, attól függ, hogy mennyit akarsz inni, majd forró vízzel leforrázod. Letakarod és hagyod állni kb. 10 percig. Utána műanyag szűrővel leszűröd és lehetőleg ízesítés nélkül iszod.

2. Lehet áztatni is a növényeket, pl. a csipkebogyót és a fagyöngyöt. Csipkebogyónál azért fontos, mert ha leforráznád kijönne az összes C- vitamin belőle. Így a csipkebogyót előző este be kell áztatni, majd másnak reggel leszűrni, s langyosítani. Így megmarad a C-vitamin is, ha viszont nem ízlik önmagában, akkor keverd össze más teával. Gyerekeknek kíváló!!!!
A fagyönggyel ugyanígy kell eljárni!

3. Főzni gyökereket szoktunk, pl. a gyömbért, de arról már korábban írtam.

Ami még kell a tea főzéshez:
– egy jó csésze
– kellemes hangulat
– jó társaság

Mindenkinek kellemes teázást!