Sokféle mikroterület létezik a testünkön, ahol ugyanúgy hatékonyan tudunk gyógyítani, mint akár a teljes testen. Ezek közül az egyik a fülünk, ahol a testünk összes szerve megtalálható. Erre épül a fülakupunktúra gyógyítása is, ahol az apró tűk stimulálják az egyes szerveket.

 

Egy kis történet

A fülben lévő pontok megszúrásával beindul szervezete öngyógyító mechanizmusa. A fülakupunktúrát a kínai orvoslás már mintegy 2000 éve ismeri, jobban mondva ennyi ideje vannak tisztában az akupunktúrás meridiánok és a fül összefüggésével. Később Európában is alkalmazták, s Norgier, francia orvos készítette el az első fültérképet.

Hogy működik?

A fülakupunktúra kezelésének a lényege, hogy jótékony hatással hasson a páciensre, segít a szervezet méregtelenítésében, illetve nyugtat, oldja a stresszt.

A  terápia gyógymódként is alkalmazható, ha valamilyen konkrét probléma áll fenn. Hatásos például az allergiás panaszok esetén, segít a fogyásban, vag y akáros szenvedélyek megszabadulásában.

A szervezetünknek több úgynevezett mikrorendszere működik. Ilyen a talp, a kéz és a fül is. Ezeknek a lényege, hogy a teljes szervezet, az összes szerv és testrész megtalálható itt.  Ennek köszönhetően, ha a természetgyógyász az  adott területen hajt végre valamilyen kezelést, az az adott ponttal kapcsolatban lévő testrészre, szervre is hatni fog.

Milyen esetekben hatásos a fülakupunktúra?

A fülakupunktúra mind fizikai, mind lelki értelemben pozitív hatással lehet a szervezetére.

Sok esetben a fizikai szinten is hat, például  mozgásszervi megbetegedések esetén, krónikus vagy akut derék, térd, kar fájás, de szervi zavaroknál is kiválóan hat. SEgít a méregtelenítésben, máj, vese, és tüdőpontok kezelésénél kiváló eredményekkel működik. De gyomor, epe és női problémák esetén is segíthet.

Egy-egy lelki kibillenésnél, például pánikrohamnál, stresszes helyzeteknél is hatásos.

A fülakupunktúrás kezelés, úgy, mint más kezelés nem egy alkalomból áll.

A páciens gyógyulásának a segítésében a fülakupunktőr csak eszköz. A gyógyulást a páciens végzi el, az ő elhatározásából kezd bele a gyógyításba az akupunktőr. A sikeres kezeléshez több alkalom kell, hogy valóban hasson. Ez persze mindig az adott betegségtől, gyógyulástól és természetesen a pácienstől függ.

Amit ajánlani szoktam, hogy legalább 5 alkalom legyen, hogy valóban elinduljon a gyógyulás.

 

Amennyiben érdekel a kezelés, keress!

Írj ide, vagy az almasy.katalin@gmail.com címre.