Tégy az egészségedért! Sportolj, egyél egészségesen! S főleg igyál! De nem mindegy, hogy mit. 5 egyszerű receptet hoztam, amelyek segítik a szervezet méregtelenítését, s még a fogyást is elősegítik! Nem kell hozzájuk más, csak jó minőségű víz, fűszernövények és gyümölcsök!

 

Böjtölni mindig érdemes, nemcsak a lelket erősíti, hanem jótékony hatással van a szervezetre is. Évente legalább egyszer vagy kétszer kéne legalább egy hétig “okosan” tisztítani magunkat. Azért írom, hogy okosan, mert mindenkinek mást jelent a böjt. Ha komolyabb betegségünk van, akár epekövesség, vagy vesekövesség, akkor ésszel kell böjtölni. Érdemes lemondani egy-egy ételről, pl. a kenyérről vagy a húsról, máris tettünk valamit az egészségünkért. Ilyenkor nagyböjt végén sincs semmi veszve, akár a hét hátralévő részében is érdemes egy rövid tisztítókúrát tartani, amelyhez most öt egyszerű ital receptjét hoztam.

Az italok elkészítése nagyon egyszerű: egy nagyobb pohárba, vagy üvegbe tedd bele a hozzávalókat ízlésed szerint, majd öntsd fel vízzel – ha lehet szűrt vízzel, vagy ásványvízzel,- majd hagyd állni, s már ihatod is!

Gyömbéres, citromos víz :

Míg télen a gyömbér teáját élvezzük, addig érdemes ilyenkor tavasz elején klasszikus limonádéba belekverni, lereszelni a gyömbér gyökeret. A gyömbér éltet, serkenti az emésztést, segít a fogyásban. A citromról pedig mindenki tudja, hogy rengeteg C-vitamint tartalmaz, amely ilyenkor tavasz elején elengedhetetlen!

 

 

Mentás, málnás ital:

A friss menta levele minden italt megbolondít, frissítő hatású, mindenféle gyomor betegségek elsődleges gyógyítója, csökkenti a puffadás érzésést. A málna pedig egy kis édességet ad az italnak, tele van vitaminnal, szintén támogatja az emésztőrendszerünket. Koranyári finom italt keverhetsz belőle, de ha már találtok a boltokban málnát, akkor érdemes kipróbálni!

 

Ananászos, bazsalikomos ital:

Az ananász a fogyás elsődleges gyümölcse, segíti az emésztőrendszerünket, felgyorsítja az emésztést. Emellett tele van ásványianyagokkal, káliummal, foszvorral, cinkkel, jóddal. A bazsalikom pedig kiegészíti ezt a csodás italt, antibakterális hatása van, mely ilyenkor tél végén segíti az immunrendszerünket, még erősebbé teszi a szervezetünket.

 

 

Epres rozmaringos ital:

 

Az epernél finomabb tavaszi gyümölcs talán nem is létezik, s emellett szintén hatalmas vitamin forrás. A rozmaring pedig frissít, fiatalít, segít a gondolkodásban, tanulásban. Ez a párosítás is nagyon finom, s már epret is lehet kapni sok helyen, ezért érdemes kipróbálni!

 

 

Almás fahéjas ital: 

Talán ez a legegyszerűbb, mert az almát mindenki szereti, s a fahéj mellőle soha nem hiányozhat! Az alma a legjobb az emésztésre, kiválóan áttakarítja a szervezetet. A fahéj pedig erősíti az immunrendszerünket. Ez az ital olyan, mintha a mézeskalácsot alakítanánk át folyékonnyá!