Mik azok az Omega-3 zsírsavak? Miben segítenek? Miért kell a gyerekeknek? Hogyan vigyük be a szervezetünkbe? S miért mondják rájuk azt, hogy ettől még okosabbak lesznek a gyerekek, s erősödik az immunrendszerük?

 

Erősíti az idegrendszert

 

Az már tény, hogy a megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsavak erősítik a gyermekek idegrendszerét, de mivel ezt a tápanyagot nem tudja a szervezetünk, vagy csak kis mértékben előállítani, ezért kifejezetten figyelni kell, hogy miképp visszük be a szervezetbe.

 

Melyek azok az élelmiszerek, amelyek segítenek?

 

 

  1. Halak

Elsősorban a hideg vízi halak, amelyek a legtöbb Omega-3 zsírsavat tartalmaz: lazac, pisztráng, szardella, és a szardínia. Más olajos halak, pl. a tonhal is tartalmazza omega-3 zsírsavat, de valamennyivel kevesebbet. Fontos, hogy mindig megfelelő forrásból szerezzünk be a halakat!

 

  1. Halolaj

Már kapható kapszulákban halolajak, de ezek közül is érdemes a legtöbbet tartalmazó omega -3 zsírsavat venni. Ezért érdemes elolvasni a dobozok leírását, mielőtt megvásároljuk!

  1. Növényi olajok

A lenmagolaj rengeteg omega -3 zsírsavat tartalmaz. Ezt érdemes, akár olajként beszerezni, s a salátára önteni, vagy lenmagként eszegetni, akár kefirben, akár belesütni otthon készült kenyérbe. A vörös áfonya, a fekete málna is nagy mennyiségben tartalmazza ezt az anyagot. A mogyoróvaj, a dió, a pekándió, a mogyoró is kiváló omega-3 zsírsav források. Ezért ne feledjük el, főleg ilyenkor télen, hogy mindig legyenek magok kitéve az asztalra– klasszikus diákcsemege!

 

Egyszóval az omega-3 zsírsavak nem adnak szuperképességeket, s fogyasztásával nem lesznek zsenik a gyerekek, de segítségükkel, jóval egészségesebbek lesznek. Ezért fontos, hogy minél több alkalommal vigyük be a gyerekek szervezetébe, hogy megfelelően fejlődjön az idegrendszere, s egyre jobb legyen a szellemi teljesítőképessége.

 

 

.