Mit tegyünk, hogy arcunk bőre friss maradjon? Milyen trükköket vessünk be a szép, kisimult arcért, hogy ilyenkor ősszel is hódítani tudjunk! Tippek, tanácsok, nemcsak krémek, hanem finom ételek formájában! 

Ahhoz, hogy kívül szépek maradjunk, már a régiek is azt tanácsolták, hogy a bevitt ételek legyenek energiadúsak, vitaminokkal telik. Nem mindegy, hogy mit eszünk, hogyan eszünk, mikor mit eszünk és főleg, hogy mennyit eszünk. Persze az arcunkra is felvihetünk mindenféle pakolást, ilyenkor ősszel érdemes erre jobban odafigyelni, hogy télre valóban ragyogóak legyünk.

1. Avokádo – ez a zöld gyümölcsöt már egyre több helyen beszerezhetitek. Érdemes megvenni, s akár avokadókrémnek, akár salátába bekeverni.  Az avokádó tele van E- vitaminnal, amely védi a bőrt, frissíti, feszesíti.

2. Zöld tea – a zöld tea telis tele van antioxidáns hatású vegyületekkel, amely segít a rákos betegségek megelőzésében. A bőrünkre ugyanilyen jótékony hatással van, hiszen gátolja az öregedést.

3. Tej, vaj, joghurt és egyéb tejkészítmények– már Kleopátra is előszeretettel használta a tejben való fürdést, de ha csak a szólásra gondoltok: tejben-vajban füröszteni – már rögtön valami pozitív dolog juthat az eszetekbe. A tejtermékek kimondottan jó hatással vannak a bőrre, mivel tele vannak B – vitaminnal. Ha nincs is időnk egy hosszasabb tejes fürdőre, akkor érdemes az arcunkra pakolást készíteni. A legegyszerűbb, ha tejföllel óvatosan bekenjük, majd hagyjuk megszáradni, utána lemossuk. Ugyanígy túróval, mézzel készült pakolást is feltehetünk. A hatás fantasztikus lesz!

4. Alma – aki naponta több almát eszik meg, annak is sikere lehet. Hiszen az alma egyrészt erősíti az immunrendszert, fiatalon tartja a bőrt. S ne feledjétek a régi mondás: Minden nap egy alma, s az orvost távol tartja!

5. Édes kömény – szintén csodásan hat a bőrünkre. Hiszen ez a kesernyés növény tele van káliummal, amely fontos a bőr vízháztartása miatt.

6. Szárnyas húsok – a szárnyasok fehérje tartalma, szintén nagyon fontos a a bőrünknek. Ezért bátran fogyaszthattok sok -sok csirkét, pulykát, kacsát!

7. Szőlő – igaz már a szüretnek vége, de szép szőlőket még bárhol kaphatunk. A szőlő a legfontosabb segítője a friss, fiatal bőrnek. Vitaminjaitól friss, rugalmas marad a bőrünk!

8. Paradicsom – a piros anyag, amely a paradicsomban található a lycopin, kimondottan védi a bőrünk sejtjeit, főleg a káros napsugaraktól, vagy például a cigarettafüsttől.

9. Víz , víz, víz – s végül az utolsó, amely nagyon fontos, hogy friss maradjon a bőrünk, az a sok folyadék. Amelyet ilyenkor ősszel se felejtsük el, naponta ugyanúgy meg kell innunk 2-3 liter folyadékot, vizet, vagy ásványvizet, ezzel belülről hidratálva a bőrünket.