Ilyenkor a hideg időben, az egyik kedvenc növényem a gyömbér. Ez az egyszerű gyökér, csodákat képes tenni a megfázott, beteg emberekkel.
Fontos tudnivaló, hogy a gyömbér, mivel gyökér, főzni kell. Ha úgy érzed, hogy megfáztál, s már folyik az orrod, akkor egy kis darabnyit felteszel főni, persze előtte megpucolod , s legalább 20 percig főzöd. Utána – ízesítheted is – kortyolgatod, s a gyógyulás nem marad el.
A gyömbér hatással van: a köhögésre, csökkenti a torokfájást, és kiűzi a vírusokat. Hasmenéses betegségeknél is ajánlatos inni.
Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére..
Fontos tudnivaló, hogy a gyömbér, mivel gyökér, főzni kell. Ha úgy érzed, hogy megfáztál, s már folyik az orrod, akkor egy kis darabnyit felteszel főni, persze előtte megpucolod , s legalább 20 percig főzöd. Utána – ízesítheted is – kortyolgatod, s a gyógyulás nem marad el.
A gyömbér hatással van: a köhögésre, csökkenti a torokfájást, és kiűzi a vírusokat. Hasmenéses betegségeknél is ajánlatos inni.
Kínában és Indiában már évszázadok óta használják a gyömbért a megfázás kezelésére..
Kandírozott gyömbér: egy nagyobb gyömbér gyökér, fele annyi cukor
A gyömbért megpucolom, apró darabokra vágom. Edénybe rakom, majd ráöntöm a cukrot és annyi vizet, hogy épp hogy ellepje. Körülbelül egy óráig lassú tűzön főzöm. Mikor kész, leszűröm és sütőpapíron szárítom, majd cukorba hempergetem.
Napi 1-2 darab, segít a betegség megelőzésében.
Egy hibája azért van a gyömbérnek: gyerekek nem szívesen eszik meg, mert nagyon csíp!
No comments yet.