Forralt bort kínálnak szinte minden sarkon. Az adventi készülőlés egyik fontos eleme, megvesszük drágán. Ízlik, nem ízlik. S ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért csak ilyenkor iszunk forralt bort? S mi miért nem készítjük el magunk? Egyszerű receptek, mindenkinek!
1. Hozzzávalók a fehér boros változathoz:
– 750 ml fehérbor
– 125 ml víz
– 100 gramm cukor
– 4 szem szegfűszeg
– 2 fahéj rúd
– 1 narancs – leve és a héja is – persze tisztított narancshéja
– 1 citrom
A hozzávalókat össze kell forralni, ízesíteni. S máris iható!
2. Klasszikus vörösboros, rumos változat
Hozzávalók:
– 1 liter vörösbor
– 50 ml. rum
– 2 narancs megpucolva, felvágva
– 2 narancs leve
– 7 szegfűszeg
– 2 fahéj rúd
– 1 csillagánizs
– 50 gramm barna cukor
Ugyanúgy felfőzzük a hozzávalókat, ízesítjük, s már kész is!
Fontos!
A forrásban lévő alkoholt ne hagyjátok sokáig forrni, mert az alkohol tartalma elfő!
Díszítési ötletek!
Tehettek még a forraltborba :
– aszalt áfonyát
– alma darabkákat
– díszített narancs és citrom darabkákat!
Gyerekeknek – ugyanúgy készíthettek ilyen finomságokat, csak ebben az esetben a bor helyett a kedvenc gyümölcslevüket forraljátok fel! Az ízesítés ugyanaz lehet, mint a többi esetben!
Kellemes készülődést!
No comments yet.