Forralt bort kínálnak szinte minden sarkon. Az adventi készülőlés egyik fontos eleme, megvesszük drágán. Ízlik, nem ízlik. S ilyenkor felmerül a kérdés, hogy miért csak ilyenkor iszunk forralt bort? S mi miért nem készítjük el magunk? Egyszerű receptek, mindenkinek!

1. Hozzzávalók a fehér boros változathoz: 
– 750 ml fehérbor
– 125 ml víz
– 100 gramm cukor
– 4 szem szegfűszeg
– 2 fahéj rúd
– 1 narancs – leve és a héja is – persze tisztított narancshéja
– 1 citrom
A hozzávalókat össze kell forralni, ízesíteni. S máris iható!


2. Klasszikus vörösboros, rumos változat 

Hozzávalók:
– 1 liter vörösbor
– 50 ml. rum
– 2 narancs megpucolva, felvágva
– 2 narancs leve
– 7 szegfűszeg
– 2 fahéj rúd
– 1 csillagánizs
– 50 gramm barna cukor

Ugyanúgy felfőzzük a hozzávalókat, ízesítjük, s már kész is!

Fontos! 
A forrásban lévő alkoholt ne hagyjátok sokáig forrni, mert az alkohol tartalma elfő! 

Díszítési ötletek! 
Tehettek még a forraltborba : 
– aszalt áfonyát
– alma darabkákat 
– díszített narancs és citrom darabkákat! 

Gyerekeknek – ugyanúgy készíthettek ilyen finomságokat, csak ebben az esetben a bor helyett a kedvenc gyümölcslevüket forraljátok fel! Az ízesítés ugyanaz lehet, mint a többi esetben! 

Kellemes készülődést!