A levendulából még mindig nem elég, mert a múltkor elfelejtettem a recepteket…. 

Levendula szörp
Ahogy én csinálom:
2 kg. cukrot feloldok kb. 5 liter vízben és 20 gramm citromsavval.
Mikor felfőtt és kihűlt kb. egy jó nagy maroknyi levendulát teszek bele- virágosat. S hagyom állni kb. 5 napig.
Fantasztikus színe lesz. Olyan csajos rózsaszín, vagy akinek jobban tetszik babarózsaszín.

Levendula zselé
Ugyanígy megáztatva a levendula és miután ázott, utána zselésítővel, vagy agar-agarral besűríteni.



Levendula mindenféle lekvárhoz
Ennek így külön nincs receptje, viszont bármilyen lekvárhoz érdemes hozzápasszítani. Rossz nem lehet!

Levendula cukor
Száraz levendula virágot egy pár hétig hagyjunk állni cukros üvegben, amit jól lezárunk. S miután már átvette az illatát, s ízét érdemes a cukrot ledarálni. Enyhe lila színe lesz és az íze….

Tipp: ha levendulát főzéshez használtok, akkor figyeljetek oda, hogy mindig csak egy kicsit tegyetek bele, mert különben keserű lesz az étel. Ugyanígy van ez a teájával is, csak kis mokkáskanálnyit forrázatok le!!!

Aki tud még más levendulából készült recepteket, ne kíméljen!!!


S még egy fontos hír ide a végire: megnyílt Budapesten a Paulay Ede utca 8-ban a Magyar Provance Levendulárium. Ha van egy kis időtök látogassatok el ide! Fantasztikus lekvárok, szörpök, párnák, csokik, szappanok és még sorolhatnám, hogy mi minden van itt levendulából! 
www.facebook.hu/MagyarProvence