Igazából nem egy eredeti ötlet, amit elkészítettem, de annyira finom volt és látványos, hogy muszáj megosztanom.
A hozzávalók: túró, juhtúró, vaj és fűszernövények. A kreativitás határtalan. Mindenki úgy készíti el, ahogy kedve és ízlése tartja.
Medvehagymás, csalános, citromfüves és mentás juhtúrós, túrós golyócskák.
Az egész onnan indult, hogy ugye van az a finom francia finomság, amit úgy hívnak, hogy: boursin. Nos ezt a csodát a franciák sokféleképpen készítik. Először is mindenképp van benne valamilyen zöldfűszer, aztán fokhagyma, bors, lehet kis gombócokba, vagy csak egy tálba kikeverve. Én mikor először ettem, akkor a juhtúrós golyócska szélén őrölt fehérbors volt, benne meg sok fokhagyma. Szóval ezt a finomságot variáltam át egy kicsit tavaszira, hazaira, Katisra.
Íme ez lett:
S, ami még nagyszerű ebben a finom tavaszi csemegében, hogy nemcsak nagyon egészséges, hanem minden falatja egyfajta talány. Vajon a kedves vendég felismeri, hogy milyen fűszernövény, gyógynövény van ebben, vagy abban a gombóckában. Számunkra a mentás és a citromfüves nyert, a csalánosnak nem volt olyan átütő íze, a medvehagymás pedig már lehet, hogy túl unalmas, mert már így is eltelítődtünk vele.
Mindenkinek jó kísérletezést! Csak bátran a növényekkel!
No comments yet.