Blog

Nyári nátha – egyszerű, gyors kezelése 10 lépésben!

Furcsa ugye, hogy ilyenkor a nagy melegben náthásak leszünk. Pedig egyre gyakrabban előfordul, köszönhetően a légkondiknak, amikor a melegből, hirtelen a hidegbe lépünk, vagy fordítva. Esetleg a hideg vizes fürdőruhának, huzatos autónak. Egyszerű praktikák, sorba szedve! Gyerekeknek is nagyon hasznosak!  Ferrum phoshoricum – schüssler só : amikor érkeznek a tünetek, negyed óránként vegyél be egy […]

Tökmagolaj nyáron is

Mi mindenre jó a tökmagolaj? Amellett, hogy nagyon finom, rengeteg vitamint tartalmaz, sok benne a telítetlen zsírsav, főleg az Omega -6. Paradicsommal és mozeralla sajttal az egyik legfinomabb eledel, főleg egy kis bazsalikommal megszórva. De mire jó még?  kiváló a depresszió ellen csökkenti a koleszterinszintet a férfiaknak kimondottan ajánlott -prosztata panaszok esetén erősíti az immunredszeredet […]

Új levendulaszörp már kész!

Elkészültek az első levendulaszörpök! Fantasztikus színei lettek! Ha van kedvetek elkészíteni, akkor alább a recept! Levendulaszörp elkészítése:     5 literes edénybe tegyél vizet 1-2 kg. cukor ízlés szerint citromsav natrium benzoát – tartósítónak ( ha akarod) két nagy marék levendula virág, vagy még több Hagyd ázni egy éjszakán át, majd szűrd le és forrald […]

Te tudod, hogyan őrizd meg az egészséged természetes úton?

“A mai világban olyan nehéz eligazodni a sok-sok információ között! Végre egy olyan könyv, mely könnyen érthető, felhasználóbarát, egészségesen kreatív és előtérbe helyezi a természet értékeit és a hagyományokat a mindennapi háztartásban is. Egy anya legnagyobb ajándéka a családja számára a szeretete mellett, a gondos, igényes odafigyelés, a védelem a család egészsége felett. A rengeteg […]

Természetes kullancsriasztó

Sokan vagyunk úgy, hogy nem szívesen kenjük magunkra, vagy épp fújjuk a bőrünkre a különböző rovarírtókat. Nagyon hatékonyak ezek tudom, de mégis vannak olyan összetevői, amelyeket a legkisebbekre, vagy épp az érzékeny bőrre nem szívesen kenjük rá. Ilyenkor jönnek az alternatív módszerek, jelen esetben az illóolajok, amelyek bármikor kéznél vannak, s valóban segítenek.  A szúnyogokat […]

Nyári szájápolási tippek!

Biztos tapasztaltátok már ti is, hogy ilyenkor nyáron is rendszeresen kiszárad a szánk, az ajkunk. Miért van ez? Mit lehet ellene tenni?  Többféle oka lehet: vagy ténylegesen leégette a nap az ajkaidat, vagy nagyon keveset ittál aznap! lehet komolyabb fertőzés, herpesz, afta egyes lázas betegség is okozhatja Tippek!  Ha keveset ittál, akkor könnyen orvosolható, mert […]

Bodza szezon végére

Figyelem! Figyelem! Ha lemaradtál a bodzaszörpökről, de még van virágzó bodzád, akkor egy ötlet, hogy mi mindenre tudod még felhasználni!    Szárítsd le a bodzát!    Talán ez a legkönnyebb felhasználása a bodzának. Hiszen nem kell hozzá sok idő, s tényleg gyorsan kész leszel. Szedjél le minél több bodzavirágot! Próbáld meg tiszta helyen leszedni, tehát […]

Vizsgázz a Bach-virágok segítségével

Megérkezett a várva várt május, a tavasz, a balzsamos virágok nyílás, amit már olyan rég óta várunk. A fényt hozza, a meleget, amire annyira kiéheztünk a tél után. De minden májussal együtt jár az érettségi vizsga és az egyetemi vizsgaidőszak, ami próbára teszi a fiatalok és a felnőtt korosztályt is, akik munka mellett tovább fényesítik […]

Lassan már a boltokban a Kati-Patika könyv!

Kedves Blog olvasók! Örömhír számomra, hogy a Könyvhétre megjelenik könyvem,  melynek – láss csodát! – Kati Patika a címe :))! Sokféle érdekességet, trükköket, ötleteket gyűjtöttem össze, olyan témákat, amelyek nem szerepelnek itt a blogban. Remélem örömmel fogjátok forgatni, olvasgatni! A könyv leírása: Melyik évszakban érdemes méregteleníteni? Mit igyunk, ha fáj a fejünk, ha magas a […]

Csalános krumpligombóc leves

Csalánból tea, főzelék. Merész ötletek, merész receptek. Ma egy egyszerűbb receptet próbáltam ki. Csalános krumpligombóc leves. Íme a recept! S egy jó hír, még a gyerekek is megették!    Hozzávalók: 4-5 szem főtt krumpli liszt, amennyit felvesz só, bors kis margarin 8 nagyobb levél csalán Készítettem egy alap levest, úgy is lehet hívni, hogy rántott levest. […]