Megérkezett a várva várt május, a tavasz, a balzsamos virágok nyílás, amit már olyan rég óta várunk. A fényt hozza, a meleget, amire annyira kiéheztünk a tél után. De minden májussal együtt jár az érettségi vizsga és az egyetemi vizsgaidőszak, ami próbára teszi a fiatalok és a felnőtt korosztályt is, akik munka mellett tovább fényesítik elméjüket. A vizsga helyzetet különböző képpen éljük meg, ki könnyebben, ki pedig verejtékezve.A Bach-virágeszenciák jó partnerei a vizsgázóknak, hiszen bátorságot, magabiztosságot, hitet, koncentráció növelést, energiát adnak a vizsga előtt állóknak, mind a felkészülés, mind a vizsga alatt.

Vizsgdrukk legyőzhető a Bach-virágeszenciákkal.

A stressz jó

Bizony jó, mert enélkül az őseinknek nem tudtak volna elmenekülni a veszélyhelyzetekben, nem vették volna őket észre és kipusztultak volna. A stressz teszik lehetővé a számunkra, hogy éberek legyünk, ugrásra készen egy vészhelyzetben, aztán mint a nyúl elinalhassunk minél messzebbre a veszélyforrástól. Segíti összeszedetten összpontosítani, az összes energiát a célra fókuszálni. Mindennapi mindennapi életünk része, alkotó energiáink forrása, mely cselekvésre sarkall, segíti küzdelmeinket.

A túlzott, mindent elborító, kontrollálhatatlan stressz azonban felmorzsolja energiáinkat, kiégést okoz, tönkreteszi kapcsolatainkat, karrierünket, aláássa önbizalmunkat, végül – de nem utolsó sorban – súlyosan romboló hatással van egészségünkre.

 

A vizsga

Tehát láthatjuk, hogy a vizsga szituáció elengedhetetlen része a stressz, amely hozzásegít minket a jó teljesítéshez. Mégis vannak olyanok, akiket nagyon megvisel ez a helyzet, nekik enyhülést hozhatnak az Originál Bach-virágeszenciák. Bach doktor gyógyírei képesek oldani a blokkokat, oldani a gátakat, és legyőzni azokat a nehézségeket, ami a jó teljesítmény és a nyugodt felkészülés útjába állnak.

A vizsga alatti stressz teljesítményünket növeli.

Elsősegély vizsgázóknak, előadóknak

A nagy klasszikus kombináció a Bach-virágok házatájáról 1934-ből, a RESCUE Elsősegély keverék, mely 5 Originál Bach-virágeszenciát tartalmaz, melyek kimondottan a félelem, a koncentráció a leblokkolás témakörét kezeli. Mindannyian ismerjük azt a gyomorszorító állapotot, amikor egy hang nem jön ki a torkunkon, vagy 5 percenként rohanunk a vécére, hányinger kerülget, vagy épp az ájulás kerülget. Ezek mind klasszikus lámpaláz tünetei, ami nagyon megnehezíti a teljesítményt.

 

 

A RESCUE elsősegély keverék ebben az állapotban megváltás lehet a vizsgázónak. Saját tapasztalatból mondom. 🙂
Már a vizsga előtt 2-3 nappal  érdemes elkezdeni a szedését, ha érzed a nyomást, a feszülést magadban. Az a jó benne, hogy nem igényel gondolkodást, hogy mit is kéne szedni. Sokféle kiszerelése pedig lehetővé teszi, hogy a számodra legpraktikusabbat válasszad. Ha inkább kortyolgatnád akkor tegyél 4 cseppet a poharadba, vagy a vizes palackodba, amit aztán még a vizsgára is bevihetsz. Vagy választhatod a spray kiszerelést, amiből kettőt fújsz a szádba és már mehetsz is tovább, vagy ha cukorka párti vagy, akkor szopogathatsz vörös áfonyás, citromos, fekete ribizlis, vagy narancsos-bodzás ízesítésű pasztillát. Láthatod használatával nem kell sokat bajlódni! 🙂

Az emberek 75%-nál jól kezeli a vizsga helyzetben előforduló reakciókat.

Rescue elsősegély pasztilla segít a vizsga alatt is.

Segítség  mono vagy egyedi eszenciákkal

Bach doktor 38 féle Originál Bach-virágeszenciája komoly segítséget nyújt a felkészülés során a különböző érzelmi állapotok előfordulásakor. Csak felsorolás szerűen nézzünk néhány ilyet:

Pánik, rettegés – ROCK ROSE

Ábrándozás, koncentráció hiánya: CLEMATIS

Kimerültség: OLIVE

Türelmetlenség: IMPATIENS

Halogatás: HORNBEAM

Önbizalom: LARCH

Következő cikkünkben az egyedi eszenciák oldaláról járom körbe a tanulás témakörét, amiben további segítséget adok majd, hogy mely Bach-virág eszenciákra érdemes gondolni, ha nehézségekbe ütközünk a felkészülés során.

forrás: http://bachvirageszencia.hu/vizsga-bach-viragok-segitsegevel/